vineri, 11 aprilie 2014

Cum văd bărbații o femeie "naturală" ?

         Am ajuns să ne degradăm atât de rău ca oameni, încât ne cosmetizăm nu doar trupurile, ci și viețile. Am făcut o pasiune în a ascunde cine suntem cu adevărat de dragul unei propriu-zise societăți care altfel nu ne-ar accepta. Fuga aceasta de realitate ne afectează gândirea: ne pierdem personalitatea, nu ne mai regăsim în activitățile pe care le întreprindem, dar mai ales, ne pune sub semnul întrebării relațiile.
Relații. Chiar așa.
Cred că am auzit suficient de des că bărbații preferă femeile naturale. Ce înseamnă asta într-o vreme în care se fuge prin spitale, după medici, pentru operații estetice?
E mai ușor să cucerești o astfel de femeie? Transmitem noi greșit ceea ce vrem cu adevărat? Să fie oare o problemă de interpretare, aparențe înșelătoare, iar naturalețea - o fugă din calea unui mediu ostil, fals, obositor?

 Am hotărât, deci, să aflu ce înțeleg bărbații prin "naturală". Sunt conștientă că suntem unici, că avem perspective diferite, că iubim diferit și că mai ales vedem frumusețea diferit.. dar totuși, există ceva ce fiecare apreciază în primul rând: ÎNCREDEREA ÎN SINE. Știu, draga mea, vei spune că toată lumea îți vorbește de încredere, iar tu numai nu știi de unde poți face rost de ea. Nu știu ce e în mintea ta frumoasă, dar te asigur eu că încredere înseamnă să fii conștientă că deții anumite cunoștințe, că ești informată, că știi câte puțin din fiecare domeniu astfel încât să fii capabilă să menții o conversație. Încredere înseamnă să faci gafe, dar să ai suficient umor încât să treci peste ele râzând. Simțul umorului este cel mai important indicator al naturaleții, gândește-te cât de confortabil îl faci să se simtă pe cel de lângă tine. Nu e nimic greșit în a te pierde, în a fi timidă, a roși, din contră, bucură-te că treci prin aceste stări, cei din jur le vor interpreta ca semn al afecțiunii tale. Aceste reacții sunt parte din tine, scoate-le la iveală, fii unică! E foarte ușor să imiți, să minți, să te ascunzi - însă what is easy won't last and what lasts it's not easy.

Greșeală capitală: nu încerca să pari ceea ce nu ești, nu încerca să impresionezi, nu te da în spectacol. Asta nu reflectă încredere. Un om inteligent știe când să vorbească, ce să vorbească, dar mai ales știe când să tacă. Ai grijă să asculți, să fii curioasă, să stabilești legături între experiențele tale și ale celuilalt.

Naturală = aspect neîngrijit? 

NU! Naturală nu înseamnă neaparat fără machiaj. Calvin Klein spunea că "The best thing is to look natural, but it takes make up to look natural". Ești femeie, iar bărbații iubesc subconștient grația și feminitatea ta. Cu siguranță un aspect neglijat, un look potrivit unei dimineți de mahmureală sau un păr răvășit nu vor atrage pe nimeni, la fel cum nu vor atrage nici ochii negri de urs panda, buzele mov sau fiecare fir de păr lipit de cap cu fixativ cu sclipici. În toate trebuie să existe echilibru, iar băieții mi-au spus că preferă fetele ce poartă un machiaj decent, adaptat situației/ocaziei. Atenție, nu am spus NU unei fețe fără machiaj. O cremă hidratantă, un balsam pentru buze moi, pot oferi suficientă luminozitate feței. Și cel mai important make-up: ZÂMBETUL. Zâmbește, zâmbește cu ochii, cu sufletul, descrețește-ți fruntea. Ești tu - un om frumos, un om unic, pe care ceilalți abia așteaptă să îl descopere. Nu ești rigidă, ai o viață în tine, revars-o spre exterior și servește-i și pe cei din jur cu energia ta! Toți avem defectele noastre, cine te iubește, îți iubește și defectele, te iubește și dacă ai un coș pe mijlocul nasului apărut fix în ziua întâlnirii, te iubește și dacă vântul ți-a întors șuvițele în toate direcțiile, la fel cum te iubește și dacă ești timidă sau dacă din cauza emoțiilor stâlcești un cuvânt.

Așa că, de acum înainte, te rog râde, ai încredere în tot ce știi, îmbracă-te/machiază-te astfel încât să te simți confortabil, deschide-ți inima și nu uita să treci cu umor peste orice situație akward!
Am încredere în tine, go girl!

Foto: Tumblr / myshoesspeakitalian.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu