miercuri, 9 aprilie 2014

Trusa de machiaj: 6 PRODUSE OBLIGATORII

Ce ar trebui să conțină trusa de machiaj? 

Pentru cineva care abia acum descoperă lumea machiajului, produsele din trusa de machiaj ar trebui să îi ușureze munca sau cel puțin să o facă mai accesibilă. Fiecare femeie are propriile ei trucuri și propriile produse pentru înfrumusețare pe care le are mereu în geantă, însă există anumite elemente pe care eu le consider standard, care te vor scoate din orice încurcătură.
Îți propun 6 astfel de produse-cheie, pe care le am și eu în trusa mea și îți garantez că, și dacă nu ai experiență în make-up, te vei descurca cu brio în a le folosi:

1. Fondul de ten
Principalul rol al fondului de ten este de a uniformiza culoarea feței, de a masca zonele roșii sau cearcănele. De asemenea, de fondul de ten "se lipesc" fardurile-pudră, pudra bronzantă sau blushul. Texturile sale variază, la fel și nuanța. Voi discuta despre fondul de ten și alegerea corectă a nuanței într-un post viitor.

2.Paleta de culori de bază
Nu ai nevoie de 200 de culori, în special dacă ești la început. De asemenea, dacă mergi în vacanță, o trusă cu prea multe culori va ocupa mult loc în bagaj și crede-mă, nu vei folosi mai mult de 6 culori. Există o anumită paletă de culori care i se potrivește ORICUI și poate fi folosită atât în machiaj de seară, cât și pentru cel de zi: nuanțele NUDE. Caută o trusă de machiaj minimalistă, cu 4-6 culori care să conțină alb, negru(în loc de liner), bej și maro(îl poți folosi chiar și pentru sprâncene!). Dacă îți permite bugetul, poți opta pentru mai multe nuanțe, derivate ale acestora.

3. Pensulele
Nu are rost să cheltui banii pe 50 de pensule și să nu ai idee care la ce se folosește. Vei avea nevoie de o pensulă unghiulară subțire(pentru eyeliner, pentru sprâncene), o pensulă de blending(pensula standard cu ajutorul căreia să aplici fardurile pe pleoapă) și o pensulă mai mare pentru pudră și pentru a omogeniza fondul de ten cu pudra (urâm dungile inestetice, nu?)

4. Rimelul
Indiscutabil, nimic nu oferă mai multă adâncime privirii decât genele lungi, negre, cu volum. Rimelul aplicat corect te scoate din anonimat și te poți chiar lipsi de aplicarea fardului de ochi.

5. Pudra bronzantă
De ce ai nevoie de ea? Pentru că oricât de uniformă ar fi culoarea oferită de fondul de ten, ai anumite zone care trebuie puse în evidență. Pomeții, tâmplele, fruntea sau bărbia fac parte din fizionomia ta și în mod natural acestea sunt mai proeminente. Machiajul nu trebuie să fie o mască, ci trebuie să redea aspectul natural al feței.

6. Lipstick
Am spus că această trusă este de bază, așa că vom evita creionul de buze care poate fi mai dificil de aplicat, rujurile cu care ne putem murdări dacă suntem mai stângace sau gloss-ul în care ni se lipește tot părul dacă bate puțin vântul afară. Un balsam de buze simplu este perfect pentru a avea buze moi, iar dacă acesta conține puțină culoare este perfect. Tips&tricks: aplică puțin lipstick pe pomeți și masează cu degetul. O alternativă foarte simplă la blush!


Faceți furori fetelor! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu