marți, 6 ianuarie 2015

TIP OF THE DAY: 10 reguli pentru a alege culoarea de păr potrivită

Sigur, viața nu e mereu perfectă ..dar părul, părul trebuie să fie! Și știm toate că atunci când o femeie vrea o schimbare în ceea ce privește coafura, înseamnă că e pe punctul de a schimba lumea.

Ne-am ocupat de îngrijirea feței, de machiaj și cum să ne punem în evidență cel mai bine trăsăturile - dar părul? Ce facem atunci când dorim să ne schimbăm culoarea părului? De unde știm ce culoare ni se potrivește cel mai bine? 

LET'S FIND OUT!

1. Atunci când vrei să îți schimbi culoarea părului, stabilește inițial dacă îți dorești o schimbare totală sau doar parțială. De multe ori se întâmplă ca decizia de a schimba culoarea să fie una de moment și atunci, există riscul ca după ce vezi rezultatul să nu mai fi așa încântată. Nu este niciun motiv pentru care părul tău merită să fie supus la un asemenea chin. Gândește-te bine înainte!

2. Dacă nu ești sigură că ești pregătită pentru o transformare totală optează pentru nuanțare, ombre sau șuvițe! Pe parcurs vei putea modifica/extinde culoarea nouă în părul tău, iar dacă nu îți place, o poți acoperi foarte ușor.

3. Ține cont de nuanța tenului. Nu alege o culoare prea închisă dacă tenul tău este de o nuanță pală. Nu vrem să arătăm ca în filmele de groază, nici ca în desenele animate. Culoarea trebuie să flateze chipul.

4. Atenție la imperfecțiuni! Nu ignora imperfecțiunile și problemele tenului. Fii atentă să alegi o culoare care să nu contrasteze sau să pună în evidență și mai tare aceste imperfecțiuni. Culoarea trebuie să asigure echilibru. De exemplu, unui ten acneic nu i se vor potrivi niciodată nuanțele de roșcat - acestea vor scoate în evidență roșeața pielii.

5. Dacă alegi să îți vopsești părul singură, nu te aștepta să obții culoarea de pe cutie. Nu. Aproape niciodată. De ce nu se întâmplă asta? În primul rând, depinde cât de închis la culoare este părul tău și în al doilea rând, contează dacă l-ai vopsit sau nu înainte. Dacă ai părul închis la culoare, cel mai probabil nuanțele de șaten/brunet vor ieși aproape ca cele prezentate pe cutie. Dacă ai părul deschis la culoare sau l-ai mai vopsit înainte, culoarea sigur nu va fi aceeași - vopseaua nu conține suficient decolorant.

6. Dacă nu îți dorești o schimbare prea evidentă, optează pentru vopseaua fără amoniac! Tot ce face acest tip de vopsea este să îți schimbe reflexiile părului și să îi ofere strălucire.

7. Există o oarecare regulă de proporții: pentru fețele rotunde, sunt preferate culorile închise, pentru a alungi chipul. Pentru fețele cu formă ovală, dreptunghică sau cu trăsături bine evidențiate, se consideră că nuanțele mai deschise ale părului luminează fața, stabilind un echilibru între formă și culoare. Nu trebuie să ții cont neapărat de aceasta regulă, însă te poate ajuta.

8. Caută poze pe internet cu vedete care au trăsături asemănătoare cu ale tale, pentru a-ți face o idee despre cum ar arăta culoarea respectivă adaptată chipului tău. Dacă optezi pentru un hairstylist, poți chiar lista pozele găsite pentru a-i arăta exact ce îți dorești.

9. Dacă îți vopsești părul singură, urmărește înainte câteva tutoriale online de tip DIY/do-it-yourself - sigur vei învăța tips&tricks de care nu știai înainte.

10.  Nu uita, că indiferent de varianta pe care o alegi în final părul va fi expus unor substanțe chimice. La fel și scalpul. Prepară măști naturale acasă (de exemplu aplică ulei de măsline înainte de fiecare spălare) pentru a hidrata pielea și a întreține aspectul sănătos al părului.

Intră pe facebook pentru mai multe tipsuri: Frumoasă și bestială!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu