joi, 19 martie 2015

Produsul cosmetic ce face cearcănele să dispară INSTANT! Hint: nu e corectorul!

Am crezut că fondul de ten le va face să dispară; apoi am încercat aplicând corector; anticearcăn; somnul era și el între prea puțin și prea mult; am ținut minute în șir cuburi de gheață sub ochi.... și nimic, niciun rezultat. Cearcănele erau încă acolo și oricâte modalități de a le masca am încercat, nimic nu a funcționat. 
Atunci când se acumulează prea multă oboseală în organism, tenul reacționează și parcă, cu cât încercăm mai tare să cosmetizăm imperfecțiunile, cu atât par mai evidente. 

Dimineața, timpul petrecut în fața oglinzii este limitat, de aceea, de cele mai multe ori preferăm doar un machiaj corector. Ce facem însă, atunci când aplicăm produse cosmetice, iar cearcănele tot nu dispar? 

Anticearcănul sau corectorul este un produs basic, ce ar trebui să fie prezent în trusa de machiaj a oricărei femei. Știm despre el că trebuie să fie cu o nuanță-două mai deschis decât fondul de ten, că trebuie fixat cu pudră translucidă și cu toate astea, ni se întâmplă, ca după multe nopți nedormite, acesta să nu aibă niciun efect. 

Soluția?
Nu, nu aplicăm o cantitate mai consistentă de produs. Orice exagerare în machiaj formează aspectul inestetic de mască sau duce la apariția liniilor fine sub ochi.

Soluția este mult mai simplă. Discutăm despre un produs căruia nu i-ați fi atribuit niciodată o astfel de întrebuințare. RUJUL! Da, rujul. Cu textura sa hidratantă și ușor aplicabilă, rujul este produsul cosmetic ce anulează vizibilitatea cearcănelor.

Cum procedăm? Pentru că cearcănele au o culoare ce duce ușor spre albăstrui-închis, optează pentru un ruj corai, tangerine tango sau chiar roșu, care să îndeplinească condiția de complementaritate a culorilor. Aplică produsul începând dinspre colțul interior al ochiului spre exterior, însă ai grijă la cantitate. Preferabil este să aplici rujul o singură dată în interior, iar mai apoi să îl întinzi, omogen, spre exterior. După ce ai terminat, aplică fondul de ten și mai apoi corectorul, pe care le folosești în mod regulat. 

Te descurci? Iată un tutorial care să te ajute să vizualizezi mai bine procedeul: Hiding dark circles with lipstick. De asemenea, dacă ți se pare prea complicat să folosești rujul în ipostaza de corector, să știi că există și corector corai destinat mascării cearcănelor - Catrice Cosmetics, MAC sau Sephora comercializează astfel de palete de concealer. Găsești aici un tutorial și pentru aplicarea corectorului în nuanțe de roșu: Hiding dark circles with orange concealer.

For more tips and tricks: Frumoasă și bestială!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu