duminică, 19 aprilie 2015

5 metode prin care poţi spori efectul şi rezistenţa în timp a fondului de ten

Cred că oricine poate confirma că pentru cosmetice, conceptul de "cu cât este mai scump, cu atât este mai de calitate" se aplică în cele mai multe cazuri. Machiajele la care avem acces prin magazine/drogherii sunt limitate la câteva brand-uri internaţionale, care prin intermediul distribuitorilor îşi comercializează colecţiile pentru un segment de consumatori constrânşi în alegeri de buget. Ştiu, veţi zice că inclusiv acele produse sunt scumpe, dar de această dată preţul are legătură cu piaţa de desfacere şi nu exprimă neapărat calitatea. Mai pe scurt, cosmeticele din magazine sunt destinate folosirii zilnice, sunt limitate ca gamă de produse, sunt destinate folosirii în masă, tocmai de aceea, de cele mai multe ori nu oferă rezultatul promis, sau oferă rezultat dar pe o perioadă mai scurtă de timp. 

Cel mai bun exemplu este fondul de ten. Din experienţa mea personală, nu vă pot numi nici măcar un fond de ten disponibil în magazine care să aibă suficientă rezistenţă în timp şi la factorii externi, sau care să îşi menţină efectul de acoperire mai mult de 3h. Tocmai de aceea, am căutat metode alternative prin care să îi sporesc rezistenţa, fiind şi eu limitată de buget, la fel ca şi voi. 

Să vă spun câteva dintre ele:

  1. Aplică o cremă super-hidratantă înainte de culcare sau chiar uleiuri naturale (argan, măsline). Te vei trezi cu un ten pregătit de machiaj! Cosmeticele pur si simplu "nu se prind de piele", atunci când aceasta este uscată. De asemenea, nu uita să aplici o cremă de zi care hidratează, dar nu are o textură atât de densă chiar înainte de începerea machiajului.
  2. Foloseşte BB Cream înainte de fondul de ten! BB Cream îţi va pregăti tenul pentru machiaj şi va absorbi mai uşor pigmentul fondului de ten. Ai grijă ca BB să nu fie de nuanţe mai închise decât fondul de ten!
  3. Foloseşte primer. Primer-ul este o bază de machiaj care "leagă" cosmeticele de piele. Este transparent, uneori cu pigmenţi de strălucire care să ofere luminozitate pielii. Primer-ul pentru faţă prelungeşte durata de rezistenţă a fondului de ten şi sporeşte efectul de refresh. Există mai multe tipuri de primere, îţi las un link aici, de unde să îl poţi descoperi pe cel care ţi se potriveşte: TIPURI DE PRIMER PENTRU FAŢĂ.
  4. Adaptează şi creează-ţi propriul primer acasă! Nu va avea textura primer-ului din comerţ, dar cu siguranţă va avea efecte asemănătoare. După ce ai aplicat pe faţă crema de zi, amestecă o cantitate mică din aceeaşi cremă cu puţin din fondul de ten până obţii un amestec omogen. Nu aştepta  ca acest amestec să fie absorbit în piele, ci aplică imediat şi fondul de ten. Datorită faptului că substanţele din fondul de ten împreună cu cele din cremă au fost aplicate anterior aplicării propriu-zise a fondului de ten, acesta din urmă va avea o susţinere mult mai sigură pe piele şi un aspect mult mai natural. De ce? Crema amestecată cu fondul de ten împiedică obţinerea efectului de mască.
  5. Foloseşte pudra translucidă! Nu mai crede în stereotipurile în care pudra este "oaia neagră" a machiajului. Am depăşit perioada aia. Există nenumărate tipuri de pudră, care folosite corect, vor creea dependenţă. Pudra translucidă, pudra compacta, pudra bronzantă, pudra highlighter - toate au un rol bine definit. Pudra translucidă are textura cea mai uşoară şi ea este cea mai indicată în fixarea machiajului. Anterior, am spus că îmbinăm fondul de ten cu crema. În timp, substanţele vor fi absorbite în piele sau, din cauza texturii creamy, se vor şterge foarte uşor. Dacă dorim ca fondul de ten să persiste pe piele şi să nu fim nevoite să ne reînoim machiajul la fiecare 3 ore, atunci cu siguranţă trebuie să îl fixăm cu pudră. Pudra translucidă nu are niciun tip de pigment, ceea ce ajută la obţinerea unui look natural. Pudra compactă şi cea bronzantă o folosim în conturarea feţei, dar despre asta vorbim într-un alt articol!
Photo: Tumblr
For more tips&tricks click HERE: Frumoasă şi bestială




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu