miercuri, 23 aprilie 2014

3 TRUCURI pentru BUZE ROŞII PERFECTE




"Red lipstick is a war-paint that shows the world what a sophisticated, beautiful warrior you are.

Don't let anyone tell you otherwise." 


1. EXFOLIEREA

           Tendinţa este să sărim peste acest pas, pentru că ne grăbim, ne este lene sau nu îl considerăm necesar. Folosind un ruj de o culoare puternică, alta decât culoarea naturală a buzelor tale, formarea cojiţelor pe buze va fi cu atât mai evidentă. Un balsam de buze nu este suficient, trebuie să scapi de celulele moarte, pentru că altfel, vei ajunge la un eveniment, iar buzele tale vor arăta ca şi un caşcaval cu găuri :) ok, e o comparaţie ciudată, dar poate aşa îţi vei da seama ce vreau să zic. 
Exfolierea nu durează mai mult de 2 minute. Ai nevoie de o ceşcuţă sau oricare alt recipient pentru a prepara compoziţia (nu prea multă, pentru că o vei folosi doar pe buze). Am două reţete pe care le folosesc eu şi de care sunt foarte mulţumită: zaţ de cafea/cafea măcinată cu miere sau scorţişoară cu ulei de măsline. Ideea e să ai 2 ingrediente: o substaţă abrazivă/dură şi una hidratantă. Iei puţin amestec şi începi să freci buzele. Nu insista, nu fă mişcări bruşte, câteva secunde sunt suficiente. Clăteşte, apoi aplică o cremă hidratantă.

2. CONTURAREA

           Nu încerca să îţi imaginezi buze roşii conturate cu negru ca şi în filmele de groază :) De ce avem nevoie de creion de contur? Conturarea împiedică rujul să depăşească linia buzei. Ce tip de creion putem folosi? Avem 2 opţiuni: fie foloseşti un contur de aceeaşi culoare cu cea a rujului, fie, dacă tu consideri că nu ai dexteritatea necesară, foloseşte un creion de culoarea buzelor tale. Oricum ar fi, conturul va defini forma. Următorul pas este rujul. Acum practic, umpli forma conturată anterior. Începe din centru, apoi cu vârful rujului, treptat spre margini.

3. CORECTAREA

        Poate ai depăşit puţin linia, poate culoarea pielii tale nu e uniformă în jurul buzelor, poate buza superioară creează o umbră inestetică. Nu ne dorim asta, nu? Soluţia este să aplicăm corector în jurul acestei zone, pe care îl vom omogeniza apoi cu fondul de ten. Alege o pensulă foarte subţire şi pune puţin corector pe vârful ei. Trasează conturul exterior al buzelor. Acest truc va lumina zona, atrăgând şi mai tare atenţia asupra rujului. Omogenizează corectorul cu fondul te ten folosind pensula/degetul, pentru a obţine un efect ombre al nuanţei pielii, nu dungi rigide şi delimitări vizibile de culoare. Gata! :)

FOTO: weheartit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu