luni, 23 iunie 2014

Vara asta se poartă fericirea

          Şi nu doar vara. Doar că acum, cu atâta soare, te simţi datoare să fii fericită. Obligată chiar. Mulţumirea, fericirea şi încrederea ta nu stau în propriile convingeri, ci în circumstanţe. De câte ori ai renunţat la a mai face ceea ce iubeşti pentru ceva ce ai considerat tu că trebuie făcut, nu ştiu.. pentru că aşa spun unii? 
Aştepţi cu disperare fericirea aia de care vorbesc toţi, ziua în care te trezeşti şi în sfârşit înţelegi de ce te-ai născut. Ei spun că fericirea noastră are un nume, deşi ne e greu să recunoaştem asta. Fii tu, naturală, cu nebuniile şi imperfecţiunile tale perfecte, oamenii potriviţi ţie se vor apropia mai repede decât crezi. Spune că iubeşti, spune că îţi e frică, plângi, greşeşte, fă orice simţi că trebuie făcut şi renunţă la masca de bal. Nu eşti invitată la balul ăsta, eşti chiar regina, iar pe regină trebuie să o recunoască şi cel mai îndepărtat şi simplu om din regat.

"Hell is but the temple of the closed mind." 

Fericirea este ca machiajul. Vezi un machiaj realizat perfect la altcineva şi îţi doreşti şi tu. Ajungi în faţa faptului împlinit şi parcă nu îţi mai place.. nu îţi avantajează nici culoarea, nici forma ochilor. 
Fericirea trebuie personalizată. Te-ai gândit vreodată că poate nu de o relaţie perfectă ai nevoie? Nu de rochia aia foarte scumpă? Nu de promovarea la locul de muncă, nu de mulţi bani?
Vara asta, ia-ţi puţin timp şi găseşte ceea ce te face fericită pe tine. Poate o floare, o pisică, o melodie, redecorează-ţi casa, ajută pe cineva, oferă cadouri, dansează, iubeşte fără să te gândeşti prea mult. Pentru fiecare lună, creează-ţi un obicei nou, îndrăzneşte, încearcă. Ieşi din zona ta de confort. La sfârşitul lunii, decide dacă păstrezi acel obicei sau nu. 
Trăieşte viaţa pe care ţi-ai imaginat-o mereu. Nu încerca să decupezi această imagine după tipul de ramă pe care ţi-l oferă societatea. Probabil vei rămâne cu nimic în mână, atunci când deja e prea târziu să developezi o altă poză. 

Aminteşte-ţi te rog, ultima seară în care ai adormit liniştită fără un singur gând sau temere înainte de culcare? Creează-ţi viaţa astfel încât la sfărşitul serii să nu te mai gândeşti la ceea ce ai putut face. Învinge-ţi frica de tine, frica de a nu fii suficientă, de a nu-i mulţumi pe toţi. E mai simplu decât crezi. E o singură regulă
Dacă te face fericită, fă acel lucru, dacă nu, nu. Vara asta alege doar să fii fericită. Nu te mai gândi de o sută de ori, fă ce simţi, spune ce simţi, uită de prejudecăţi, închide ochii. Nimeni nu te judecă, te judeci singură, iar de cele mai multe ori eşti propriul tău cel mai mare duşman. 

Nu şi vara asta.
Împrieteneşte-te cu tine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu