sâmbătă, 24 mai 2014

Cum ne pregătim de vară pe ultima sută de metri!



          Da ştiu, tot am zis că ne apucăm de dieta aia de mâine ..şi uite aşa, am ajuns, imediat, în ultima săptămână de primăvară! Urmează iunie şi, de parcă nu ar fi suficientă presiunea, deja e atât de cald afară, încât trebuie să scoatem rochiţele şi blugii scurţi din fundul dulapului, chiar şi costumele de baie!
Magazinele urlă "VARĂ" prin toate vitrinele, iar tu, în faţa oglinzii, cu groază şi cu o felie de pizza în mână, îţi faci curaj să probezi costumul de baie!


       Bun ....după această probă, laşi deoparte felia de pizza şi fugi în cămară după un măr! 
Şi eu sunt la fel de nepregătită ca şi voi de vară, aşa că haideţi să vă spun reţeta mea pentru a recupera un an într-o săptămână!

1. Piele fină? Păr strălucitor? Energie? HIDRATEAZĂ-TE! Asigură-te că bei cei 2 litri de apă obligatorii pe zi, iar pe lângă asta, ca să îţi reglezi dieta haotică, bea apă de câte ori îţi vine să mănânci câte un snack!

2. Vrei să captezi soarele de la prima expunere, uniform, fără să te arzi? Începe deja prin a aplica o cremă intens hidratantă pe tot corpul, cel puţin o dată pe zi, seara înainte să dormi. Obligatoriu, după fiecare duş, baie, pentru că atunci pielea absoarbe crema ca un burete! 

3. Piele strălucitoare, atinsă parcă de razele soarelui? Ştiu că nu ţi-ai dat seama că mai sunt 7 zile până la vară, aşa că probabil nu ai apucat încă să te bronzezi. Totuşi, căldura de afară îţi impune să porţi topuri fără mâneci. Ce faci pentru a oferi pielii acel aspect auriu, sclipitor în bătaia razelor? Aplică o cremă de plajă cu factor de protecţie! De ce? Crema pentru plajă e foarte hidratantă, aşa că îi va oferi pielii un aspect ferm, întins, natural şi sănătos. De asemenea, pe piaţă există creme de soare ce conţin particule golden, ce strălucesc o dată cu expunerea la soare! Go girl!

4. Nu ai avut chef de sala de fitness niciodată. Ai tot zis că faci exerciţii acasă, dar a fost un exerciţiu mai interesant să rulezi tot news feed-ul de la facebook de 50 de ori pe zi..şi tot nu te-ai ales cu bicepşii tonifiaţi.:) Nu trebuie să fi un pachet de muşchi pentru a te simţi bine în pielea ta. Asta e cheia! Trebuie să te simţi bine în pielea ta, nu te mai simţi vinovată că nu ai făcut tot ce ţi-ai propus să faci. 
Urmează să îmbraci a doua zi o rochie strâmtă sau chiar bikini pentru piscină? 
Uite ce ai de făcut cu o seară înainte: cu vreo 15 minute înainte să te aşezi în pat şi să dormi, fă câteva genoflexiuni, câteva abdomene (cât te simţi tu bine). Sau ţopăie pe melodia ta preferată, dansează, fugi pe loc ca şi cum ai fi pe banda de alergat. Îţi promit că dimineaţă când te vei trezi, te vei simţi foarte bine în pielea ta, îţi vei simţi corpul mult mai tonifiat, pielea întinsă ..şi aşa îţi va creşte încrederea în sine! Rock that outfit girl!

5. Construieşte-ţi gustările pe bază de lichide! Pepene roşu, sucuri de fructe, shake-uri, apă plată.. aşa vei avea mereu stomacul plin şi nu vei simţi nevoia să ronţăi câte ceva din jumătate în jumătate de oră. Plus că trupul tău îţi va mulţumi. Aş putea scrie o carte despre ce minuni face o hidratare corespunzătoare!

....şi nu în ultimul rând BUCURĂ-TE! Lasă deoparte stereotipurile, prejudecăţile, regretele. Vara e făcută ca să ne bucurăm...am aşteptat-o tot anul, nu? 



FOTO: tumblr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu