duminică, 4 mai 2014

eX FACTOR: eu ce mă fac?!

Am citit o grămadă de articole pe internet despre relaţii. Nu mi-a plăcut niciodată să învăţ din experienţa oamenilor, însă mă inspiră. Mă inspiră un citat, o melodie ... Ceea ce nu îmi place e că media încearcă să manipuleze oamenii şi să îi includă pe toţi în aceeaşi categorie. Suntem atât de diferiţi, să nu vă lăsaţi păcălite...

O relaţie terminată. Un impas, nu? O schimbare totală. 
Brusc, universul tău plin cu stele a devenit o gaură neagră. Ai la fel de multe întrebări cate stele erau pe cer, însă niciun răspuns. Te agiţi, cauţi un semn, iar toată lumea îţi spune aceeaşi poveste plictisitoare, să treci peste, pentru că mai sunt o mulţime de băieţi în lumea asta. Tu plângi în continuare, nu dormi nopţile, iar dimineaţa te trezeşti cu pungi negre sub ochi, dovadă că viaţa te-a lovit direct în faţă. 

În căutarea răspunsurilor, vei citi şi tu ca mine pe internet. Sfaturi peste sfaturi şi tu tot nu ştii de cine să asculţi. Eşti atât de confuză. Ştii de ce? Pentru că încerci să asculţi de oricine altcineva în afară de tine. 
Hai să îţi spun părerea mea! 
Toate se întâmplă cu un motiv - iar motivul nu e întotdeauna de a-ţi arăta că toţi bărbaţii sunt la fel. Nu sunt absurdă, există clar situaţii la care nu trebuie să te reîntorci: violenţă fizică, verbală, infidelitate, incompatibilitate, nu te vede ca o prioritate, dar la fel există motive pentru care despărţirea poate fi reversibilă. Să nu asculţi de ce îţi spun alţii, nici măcar de ce îţi spun eu! :) Decât dacă tu consideri că am dreptate ...

Vrei să vorbeşti cu el? SUNĂ-L! Nu căuta răspunsuri pe internet, pentru că nimeni nu cunoaşte povestea voastră mai bine decât voi doi. Spune-i tot ce ai pe suflet. Nu ai decât de câştigat: dacă te ascultă, înseamnă că îi pasă de tine, dacă nu, înseamnă că te vei convinge că nu a meritat atenţia ta şi vei avea un motiv bun să treci peste!

Nu lăsa lucrurile nelămurite. Ai o singură viaţă şi nu ai voie să ţi-o petreci întrebându-te "cum ar fi fost dacă ..". Fă mereu ceea ce simţi, nu strânge supărarea în tine, pentru că rişti să te îmbolnăveşti fizic. Dacă fostul tău iubit e făcut pentru tine, te va iubi şi dacă îi dai un mesaj, nu îl va deranja, din contră va aprecia că îţi doreşti să discuţi lucrurile ca un adult, în numele amintirilor voastre frumoase. Dacă omul nu merită atenţia ta, îţi vei da seama din răspunsurile lui. Aşa vei evita o viaţă întreagă de întrebări fără răspuns. 

Nu mai sta în pat şi plânge! Eu cred că doi foşti nu pot rămâne prieteni. Nu poţi fi doar prieten cu un om pe care îl iubeşti. Puteţi fi prieteni doar dacă nu v-aţi iubit deloc. Deci ai doar două variante, nu e atât de greu!

Sfat util: nu începe cu drame şi reproşuri. Ştiu că vrei asta! Ia-ţi puţin timp înainte de a-i scrie şi analizează ce a fost între voi, cum s-a terminat totul şi ce ţi-a spus el. Bărbaţii nu se pricep să folosească vorbele şi cuvintele, însă e posibil să îţi fi oferit semne că nu îi convine ceva, iar tu să nu le fi observat. Ştiu că ţi se pare că doar el e vinovat, dar tu ai fost cu el. Când împarţi fericire, primeşti fericire. Poate ai greşit cândva .. Dacă te hotărăşti să vorbeşti cu el despre greşelile tale, nu înseamnă că îi cerşeşti dragostea. Înseamnă că eşti matură şi că vrei să afli ce anume a fost greşit, pentru a remedia asta în viitor.

Fetelor, dacă simţiţi că băiatul acela care vă vine în minte acum, când citiţi, e "the one", despărţirea nu este un final. E doar un semn pentru a vă arăta că undeva aţi greşit, că poate nu eraţi pregătiţi în acel moment pentru relaţie. Lăsaţi la o parte tot ce vă spune mama, prietena, bunica şi faceţi doar ce simţiţi- voi vă scrieţi povestea. Să ţineţi minte doar două aspecte: să nu fugiţi după el, ci take it easy, cu calm .. altfel va fugi el de tot, de voi. Bărbaţii urăsc să fie luaţi la rost şi să simtă presiune. Şi a doua chestie: dacă omul chiar şi-a bătut joc de voi, e destul de clară treaba .... dar dacă totul a pornit de la lucruri mărunte adunate, săriţi pe telefoane! :)
Oamenii nu iubesc la fel ... oricine va avea defecte. Dacă le puteţi accepta depinde doar de voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu